Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

christiania juli24

Der er nye tider på vej for Pusher Street og Christiania.

Nu skal den verdensberømte gade og området omkring forvandles til legepladser, nye haver og en stribe andre nye projekter. Pris: 85 millioner kroner.

Det viser et nyt budget for den forandringsplan for Pusher Street, som Fonden Fristaden Christiania, Københavns Kommune og staten står bag.

Hulda Mader, som er talsperson på Christiania siger vi ligger jo lige midt i smørhullet i København, og vi har nogle fantastisk smukke omgivelser. Så vi har meget at tilbyde både for børnefamilier og unge og voksne.

Gravemaskiner og arbejdsfolk er allerede i gang med af udføre projektet med at ændre gaden til et godt sted at færtes i.

Overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen (S), håber også, at de mange projekter kan blive en magnet på nye gæster.

Siden lukningen af Pusher Street den 6. april har hashrygende københavnere og turister holdt sig langt væk fra Christiania.

Siden den 10. januar har Københavns Politi oprettet en skærpet strafzone på og omkring Christiania for at "genskabe trygheden" i området.

Det betyder hårdere straffe for besiddelse og salg af hash.

En køber i 'zonen' får en bøde på 4.000 kroner, og anden gang straffes det med fængsel.

Den 6. juni havde Københavns Politi registreret cirka 460 sager om salg af narkotika i den målrettede skærpede strafzone, oplyser politiet.

Nu er der endelig en chance for ordentlige forhold på ”staden”.

Tekst: Connie Christensen - Fotomontage: Henrik Ploug