Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

bellahj hus

DÅRLIGT NYT FOR BELLAHØJHUSENE

KAB, der på vegne boligselskabet SAB varetager byggeprocessen for de ikoniske højhuse fra 1955, meddeler, at den længe ventede renoveringsplan nu foreligger, men at den er alt for dyr i forhold til rammerne for finansiering af almene boliger.


SAB’s højhuse på Bellahøj, der er blandt de første i Danmark af sin type, har været meget omdiskuterede, da en række analyser har vist, at husene ved kritisk vind er sammenstyrtningstruede. Københavns Kommune har derfor med et påbud besluttet, at de tre mest truede højhuse skal være helt tomme til sommer.
Rådgivningsvirksomheden Arkitema har i den færdige projektering vurderet, at en renovering og forstærkning af højhusene vil koste 2.6 mia. kr. En pris, der ligger uden for rammerne for finansiering af almene boliger. Nu er SAB og KAB i dialog med kommunen og andre relevante myndigheder om mulige løsninger.
I SAB er de opdaterede oplysninger blevet modtaget med stor ærgrelse.
Det er jo godt, at vi med en færdig projektering ved, hvor dyr en renovering vil blive. Men det er frustrerende, at pengene ikke slår til, særligt i denne sag hvor renoveringen er så presserende. Jeg deler også til fulde den frustration, som mange beboere på Bellahøj har over, hvor lang tid der er gået. Vi har nu nogle vanskelige udfordringer foran os, som vi i SAB sammen med KAB skal finde svar på,” siger John B. Sørensen, formand for SAB.

Tekst: KAB og Connie Christensen - Foto: KAB