Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

gal kreb april24 1

Nina Møller Kristensen Susanne Klose -Unika
keramik &
tekstilhåndværk

5. – 27. april 2024

Fernisering fredag 5. april maj kl. 15.30-18.

Susanne vil være til stede i heleudstillingsperioden
og løbende holde 
POP UP - Textile Talk i Galleriet

Udstillingen ”Unika” repræsenter to danske kvindelige kunstnere,


Nina Møller Kristensen og Susanne Klose. Begge var kollegaer på Nørrebro i 80’erne, og siden har deres veje krydset af flere omgange. Nina Møller Kristensen (1946-2021)blev uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i København samt Kunstakademiet. Skolen for mur- og rumkunst, mens Susanne Klose(f. 1962) er uddannet fra Håndarbejdets Fremmes Seminarium i København med beklædning som hovedfag og stoftryk som tilvalgsfag. Susanne er desuden elev fra Ulrik Hoffs Tegne- og Maleskole (86-92), en periode der fik stor betydning for Susannes formsprog.

gal kreb april24 2

På udstillingen vil man opleve nedslag fra Ninas mange år som keramiker suppleret med Susannes smukke tekstiler, og det er særligt i samspillet, at man som beskuer træder ind i et univers af smukke mønstre og flotte farver med referencer til både den fjerne og nære kultur, begge kunstnere er inspireret af.

 

Udstillingen er kurateret af Susanne Klose i samarbejde med Galleri Krebsen, og med udstillingen ønsker Susanne at mindes en god kollega samt en dygtig og inspirerende keramiker. Derudover ønsker Susanne at skabe et rum til at vise et bredt udsnit af Ninas imponerende og flotte produktion. Nina var produktiv til det allersidste, og hendes værker er i dag repræsenteret på Design Museum Danmark samt CLAY Keramikmuseum Danmark

Susanne Klose arbejder i dag aktivt med udstillinger og tillidserhverv inden for det tekstile område og har portrætteret en række tekstile kunsthåndværkere. Hun er desuden censor på Tekstilformidleruddannelsen og på læreruddannelsen i Håndværk og Design.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.>;">Velkommen til udstillingen.

Åbningstider: tirsdag-fredag kl. 12-18, lørdag kl. 11-15
Studiestræde 17A, København. www.krebsen.net
T +45 33123174 / 2621 3174. 
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Foto og tekst: Galleri Krebsen og kunstnerene