Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

monsklint1

STADIG FARLIGE FORHOLD VED MØNS KLINT
Klinten har i denne vinter været voldsomt udsat. Som følge af den kraftige storm i oktober, som gik hårdt ud over sydøstvendte kyster i det hele taget, slugte havet en stor del af klinten nedefra, og det gør klinten mere udsat for det øgede vandtryk, der kommer ovenfra på grund af den megen regn, vinteren har bragt med sig.

Naturstyrelsen har undersøgt forholdene ved klinten. Man kan færdes med forsigtighed på stierne, men færdsel på stranden frarådes, da der er risiko for, at stykker af klinten kan løsrive sig og styrte ned på stranden.

Det nylige skred er det største i 17 år. Helge Raakjær Frost, der er skovfoged på Møns Klint og souschef i Naturstyrelsen, maner til forsigtighed: ”Så længe det regner så meget, som det har gjort på det seneste, er der risiko for flere skred på grund af det øgede vandtryk fra oven.”

Det seneste store skred fra Møns Klint var for 17 år siden, hvor en januarstorm løsrev næsten en halv million tons materiale fra klinten, som dannede en halvø 300 meter ud i havet. 

Tekst: Connie Christensen - Foto: Naturstyrelsen