Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

cop light1

Den tilbagevendende festival, som byder på gratis, lysende kunstoplevelser i vintermørket, er blevet uhyre populær og har de seneste år tiltrukket tusindvis af nysgerrige københavnere og turister.

Copenhagen Light Festival 2024 er 2. til 25. februar. 

Mere end 50 kunstværker kommer denne gang til at lyse op rundt omkring i byen, og det bliver både på gader, pladser og stræder, ved vand og i parker rundt omkring i de forskellige bydeles mørke.

Såvel danske som udenlandske kunstnere har skabt værkerne.

Jeg glædes ved, at vi i dette års program har fået mulighed for at inkludere en bred pallette af lysværker fra både danske og internationale kunstnere, designere og studerende, hvor udtrykket spænder fra fascinerende lysprojektioner over interaktive, undersøgende installationer til smukke og personlige kunstværker,” siger Jesper Kongshaug, forperson i Foreningen Copenhagen Light Festival.

cop light3

Vi ser frem til at kunne tænde alle lysværkerne fredag 2. februar og til at byens borgere samt gæster fra ind- og udland ganske gratis kan bevæge sig ud i København og opleve festivalens program hen over tre uger og fire weekender,” tilføjer han.

Hvis du vil være sikker på at få det hele med, når lysfestivalen løber af stablen, kan du i løbet af den kommende uge finde et kort over alle de lysende kunstværker på Copenhagen Light Festivals hjemmeside.

cop light2

Der vil både være gå-, løbe-, cykel-, havnebus- og busruter at begive sig ud på, og man kommer omkring både Refshaleøen, Ørestad, DR Koncerthuset, Vestre Kirkegård, Nordhavn og brokvartererne.

Jorcks Passage i Indre By bliver et af de steder, du kan se lyskunst, for her kommer japansk lanternehåndværk af Kojima Shoten til at mødes med Vibe Lundemarks moderne digitalprintede mønstre, håndmalede farvegradienter og samlende refleksioner i detaljer med Swarovski krystaller.

I Øens Have på Refshaleøen kan du opleve en installation med lysende svampe, der langsomt skifter farver og pulserer som om, at de kommunikerer med hinanden.

Over Knippelsbro vil lysende stråler ramme himlen, og ved Broens Gadekøkken skal du ligeledes kigge op for at se en installation inspireret af vandets og vindens bevægelser.

Under Copenhagen Light Festival vil der desuden blive afholdt en række events som koncerter og familieløb.

De lysende kunstværker vil være tændt hver aften i tidsrummet kl. 17-22 under hele festivalen.