Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

mette fr mink penge nyMINKSKANDALEN KOSTER HVER DANSKER KNAP 5.000 KRONER
Minkskandalen er ikke overstået endnu. Da lukningen af minkerhvervet over hals og hoved blev hastet igennem under coronakrisen, og mange minkavlere fra den ene dag til den anden mistede deres eksistensgrundlag, var der nok en forventning om, at det ville blive dyrt at kompen-sere for tabet. Men at det skulle løbe op i hele 29,5 mia kroner – og måske mere – var ikke forudset.

Aftalen om erstatning blev indgået i januar 2021 af Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, SF og Liberal Alliance. Da forventede man, at det samlede beløb ville blive omkring 6,3 mia lavere end altså nu forventet.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) udtaler: ”De første 51 afgørelser fra Taksationskommissionen er nu landet. Der kan Fødevarestyrelsen se, at de erstatningsniveauer, der ligger i de afgørelser, er højere end tidligere vurderet. Det er selvfølgelig stadig et skøn, fordi vi kommer jo først i mål, når vi har alle afgørelserne færdiggjort.” 

Hvilket må formodes at betyde, at der er en betydelig risiko for, at erstatningerne bliver endnu højere end den nuværende formodning på ca. 29,5 mia kr. Man fristes til at sige som Konservatives landbrugs- og fødevareordfører, Per Larsen: ”Skandaløst”!