Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

den fr feb24

Om udstillingsserien Valgslægtskaber
O Roseer en del af Den Fries udstillingsserie Valgslægtskaber, der udfolder forbindelser og samtaler mellem kunstnerkolleger. I denne fjerde udgave engagerer værker af Marie Lund (DK) sig med Rosalind Nashashibis (UK/PS) værker.
Udstillingen er støttet af: Augustinus Fonden, Stantens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, 15. Juni Fonden.

Fernisering: Fredag d. 9. februar 2024, 17.00-19:00

Udstillingsperiode: 10. februar – 7. april, 2024

O Rose er en kollektiv udstilling af den danske skulptør Marie Lund og den britisk-palæstinensiske filmskaber og maler Rosalind Nashashibi. De to kunstnere arbejder i forskellige medier og med vidt forskellige æstetiker. Men der viser sig at være metodiske overlap mellem den måde, de skaber deres værker på, og den måde, deres værker åbner sig mod og indoptager det levede liv, de bliver til i.
 
I sine film, udforsker Rosalind Nashashibi bl.a. kunstnerens mangfoldige personaer og roller, gennem karakterer, der hver især personificerer både kunstner og muse. Marie Lunds skulpturserier breder sig stumt i rummene. De refererer til eksisterende objekter, som er frigjort fra deres oprindelige brug og transformeret til abstrakte strukturer. Hverken skulpturer eller film er statiske eller autonome værker. De spejler sig i hinanden og bliver en slags værter for de udvekslinger og relationer, som flyder imellem dem.

Det vil glæde os at se dig fredag d. 9. februar 2024 kl. 17:00 til åbning af udstillingen O Rose. Marie Lund og Rosalind Nashashibi vil være til stede. Der vil være taler fra kl. 17.30.