Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

g hus feb24 3                                                                                 Lars-Pele Berthelsen
Pinngortitarsuag
Udstillingen som sluttede d.5, januar, viste os hvad Grønlands unge kunstnere formår, den udstilling som åbnede d, 19 januar viser os at de gamle, som er selvlærte, langt fra står tilbage for de unge, To kunstnere udstiller, og det 86 årige Erika Nicolaisen og Lars-Pele Bertelhelsen.

Erika Nicolaisen giver os en meget fint og interessant indgang til den Østgrønlandske natur, en natur der trods de barske forhold, er så smuk og med en så fin og farverig flora, og et enkelt portræt er der blandt hendes billeder, som er en meget fin helt klassisk skildring af en ung pige.

g hus feb24 1Erika Nicolaisen

Vender vi os om til Lars-Pele Berthelsens malerier, får vi en finfortælling om det langt blidere Vestgrønland. Især oppe fra byen Qerqertarsuaq på Disko. Men også ned langs kysten til Nuuk med et meget smukt billede af Bjerget Sermitsiaq Nuuk.

g hus feb24 2Erika Nicolaisen

Denne udstilling er så absolut et besøg værd, og burde være på enhver kunstinteresseret københavners liste. Måske burde fagfolk fra Statens Museum for Kunst aflægge et besøg, for Den Grønlandske billedkunst er ikke det, der er bedst repræsenteret på SMK.

g hus feb24 3Lars-Pele Berthelsen

g hus feb aLars-Pele Berthelsen

g hus feb bErika Nicolaisen

g hus feb cErika Nicolaisen

g hus feb dLars-Pele Berthelsen

g hus feb eLars-Pele Berthelsen

 g hus feb fLars-Pele Berthelsen

Tekst: Flemming Lehrmann