Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

svenske born1

VIA MOBILTELEFON KONTAKTER SVENSKE BANDER BØRNESOLDATERNE

BØRNESOLDATER I KØBENHAVNS GADER

Det troede vi ikke, København skulle opleve. Mindreårige, der sendes fra kriminelle bagmænd i Sverige, over Øresund for at dræbe og bombe midt i hovedstadens gader.

Dog har det foregået i mere end 10 år i den svenske kriminelle underverden. Her lokkes unge ind i krimi-nalitet af anonyme bagmænd, der styres af et ukendt kriminelt netværk, Unknownteam.

Metoden skulle bestå i, at en anonym person opbygger hverv-ningen nær-mest som et computerspil, så den unge ikke rigtigt forstår alvoren i, at det skal ende med et drab mulig straf til følge. Mange unge melder sig endda selv til tjeneste, fordi de ønsker at skabe sig et navn i miljøet.

Når problemet nu er nået til København, skyldes det en igangværende konflikt mellem svenske bander og Loyal to Familia, grundet tyveri af hash fra det svenske ban-demiljø. Københavns Politi har hurtigt og effektivt sat ind over for problemet. Næsten alle de gerningsmænd, der har begået overfald og drab i København, er blevet anholdt, og også nogle af bagmændene er blevet fun-det, bl.a. en 31-årig bandeleder, som opholdt sig i Dubai. Politiet har begæret ham udleveret til Danmark til retsforfølgelse.

Tekst: Connie Christensen - Fotomontage:  Henrik Ploug