Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

g hus aug24 1

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af ​​at invitere til åbningen af den canadisk/grønlandske dobbeltudstilling Inuit Art, Architecture and Design. Dobbeltudstillingen består af to unikke udstillinger med hver deres udtryk, men som arbejder med mange af de samme temaer.
I stueetagen har vi den canadiske vandreudstilling Inuit Qujimajatuqangit: Art, Architecture and Traditional Knowledge og på første sal den grønlandske udstilling Traces of Heritage skabt af Aviaaja Ezekiassen.

Inuit Qujimajatuqangit: Art, Architecture and Traditional Knowledge

Udstillingen viser forholdet mellem moderne inuitkunst og vestlig videnskab og viser et specifikt canadisk eksempel på traditionel viden i aktion. IQ-udstillingen viser, hvordan et inuitsamfund og inuitkunstnere kom sammen for at fortælle deres historie gennem kunst og arkitektur.

g hus aug24 2

Ved at introducere inuitkultur og fællesskaber til verden, samtidig med at det demonstreres, hvordan kunst er et kraftfuldt bemyndigelses- og forsoningsværktøj i Canada, giver IQ-udstillingen et glimt af en holistisk tilgang, der fremhæver vigtigt arbejde, der udføres i Canada.

Den canadiske ambassade har finansieret udgifterne til udstillingen, så udstillingen kan vises i Danmark for første gang.

Traces of Heritage
Traces of Heritage' er en udstilling, der dykker ned i det komplekse samspil mellem kultur, identitet, unikhed og kommercielt design.  Udstillingen består af møbler, som Aviaaja Ezekiassen har arbejdet med i forskellige projekter, bl.a. fra hun var med i DR-programmet Danmarks Næste Klassiker. Fælles for de udstillede møbler er, at de undersøger, om vi kan afkode en kultur og identitet i et møbel, og i så fald hvordan en kultur, som den grønlandske, kan tage form i et møbel - i et møbel. moderne kontekst.

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10.00 - 16.00 til og med den 31. oktober 2024.

Links til vores SoMe

Vores hjemmeside:

https://sumut.dk/da/arrangementskalender/fernisering-inuit-art-architecture-design/

Tekst og foto: Det Grønlandske Hus