Husmanns Vinstue har et velassorteret udbud af de klassiske frokostretter, kendt og værdsat af de mange stamkunder. Hertil kommer ”dagens tavle”, hvor mindst to yderligere retter supplerer med fristende, sæsonbetonede retter.
Først i maj er der inspiration fra forårets friske rabarber på tavlen, bl.a. rabarbersild. En nytænkt sildemad, der smager frisk og godt og også har en fin, lys farve, der signalerer forår.
Et stykke med rabarbersild består af en marineret sildefilet, der har ligger min. 5 dage i en rabarberlage. Silden anrettes på et stykke rugbrød med smør og pyntes med rødløg, karse, kapersbær, crème fraiche, sprøde jordskokchips og et par skiver syltede rabarber.
Her anretter kok Alexander den fine rabarbersild, der pyntes med rødløg, karse, kapersbær, syltet rabarber og jordskokchips.
Lidt crème fraiche i pyntelige ”dutter” fuldender anretningen.
Til silden anbefaler Husmanns den hjemmelavede snaps, ”Husmanns milde snaps”. Den er lagret på portvinsfad, passende krydret bl.a. med kommen og til sidst er smagen justeret med portvin. Hertil en frisk fadøl fra Mikkeller, ”Burst IPA”.
Det glade team i Husmanns køkken, kokkene André, Joël og Alexander.
Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug