Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

kronp fred

Kronprinsens ufattelige mangel på dømmekraft

Nu har vi i årevis set og hørt om det engelske kongehus, hvor enkelte medlemmer bidrager til det dårlige ry med skandaløs optræden, tilsat en god portion arrogance. Nu kom så turen til det danske kongehus. Straks, Mary er rejst, damper Kronprinsen alene, i privat regi, til Madrid for at gå på museum og hygge med en ikke-navngiven ven, som så angiveligt var blevet syg og måtte erstattes af en veninde.

En ting er den sikkerhedsmæssige risiko, som Kronprinsen udsætter sig for ved at foretage en uledsaget rejse. Det får Kongehusets afdeling for sikkerhed nok styr på. Noget helt andet er det, når Kronprinsens moralske kompas øjensynligt ikke fungerer. Om der er foregået noget romantisk mellem Kronprinsen og den smukke mexikanskfødte model vides ikke, og det er sådan set heller ikke problemstillingen. Problemet er, at Kronprinsen overhovedet ikke synes, det er mærkeligt, at han – så snart Mary er ude af døren - tager alene til Madrid og hygger med/overnatter hos en single kvinde. Hvad mon Mary og børnene tænker?

Miseren bliver kun større af, at det spanske kongepar få dage efter Kronprinsens eskapade skulle aflægge officielt besøg i Danmark. Det spanske kongepar har brugt år og mange ressourcer på at genoprette kongehusets renommé, efter den nuværende konge måtte afsætte sin far på grund af dennes årelange utroskab. De kan ikke have været begejstrede. 

Tekst: Connie Christensen - Fotomontage: H. Ploug