Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

kbh mus jul23 1

I julemåneden frister Københavns Museum med hyggelige aktiviteter.

Rasmus Kjærsgaard med trio spiller jazz (gratis), bliv klogere på Københavns julehistorie på julebyvandringen og det store juletræ i museets sal inspirerer til at dekorere med plakatkunstnerens Ib Antonis julepynt. Shop julegaver i butikken og forkæl dig selv og dem, du har kær med hjemmelavet glögg og de lækreste julekager.

Følg også vores retro-julekalender og gæt arkæologiske fund i adventskalenderen. Museet har åbent hver dag kl. 9-18 og der er gratis adgang til både café og butik.
Tag med på julebyvandring i Københavns historie

kbh mus jul23 3

Ved du, hvor Nissestræde lå? Bliv klogere på hovedstadens julehistorie på en hyggelig jule-gåtur rundt i byens gader og stræder. Julebyvandringerne finder sted lørdage og søndage kl. 13 til og med 17. december, book her: Byvandring: Julebyvandring med Københavns Museum - Københavns Museum - Aktiviteter og omvisninger (kk.dk)
NB: Du kan også booke julebyvandringen som en privat byvandring for kolleger, venner og familie, læs mere her: 
Byvandring: Tag på julebyvandring med Københavns Museum - Københavns Museum - Private guidede ture (kk.dk)

Kom til julejazz med Rasmus Kjærsgaard – NB! Gratis adgang

kbh mus jul23 4

Torsdag 8. december kl. 17-20 kan du høre lækker jazz, når Københavns Museum og Café Spirrevippen får musikalsk besøg af Rasmus Kjærsgaard med trio. Her vil være New Orleans jazz, Ellington og bebop. Forskellige former for verdensmusik kan også snige sig ind. Koncerten er gratis og foregår i museets café. Ingen tilmelding, du skal bare møde op.

kbh mus jul23 2

Juletræ med Antonis nisser

Nyd plakatkunstneren Ib Antonis smukke og farverige kreationer som julepynt på det store juletræ i salen. 

Shop gaver på museet

Museumsshoppen byder på jul med nostalgisk papirpynt, bl.a. med Ib Antoni-motiver, og her kan du finde gaven om Københavns historie og bygninger. Her kan du også købe emaljeret køkkengrej til julens retter og den helt rigtige grødske i træ.

Nyd den hjemmelavede glögg og julekagerne i caféen

Hele julemåneden kan du forkæle dig selv og andre med hjemmebagte ”gode råd” kager, æbleskiver og glögg, baseret på rødvin, portvin og cubansk rom og tilsat egen krydderiblanding – måske er det byens bedste glögg? Vurder selv ? Nyd det hele i den hyggelige café eller i den julepyntede gårdhave foran museet. Café Spirrevippen har åbent kl. 9-17 og har gratis entré.

Retro-julekalender med Ib Antonis finurlige motiver

Fra 1. til 24. december kan du følge med i den søde Ib Antoni-julekalender på Københavns Museums facebookside og på Instagram. De mange flotte og sjove julemotiver er skabt af Ib Antoni i 1960’erne og 1970’erne. Se også udstillingen ”Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni”. I samarbejde med ©Antoni Legacy.

Følg adventskalenderen fra Arkæologisk Værksted

Op til de fire adventssøndage kan du følge med i Arkæologisk Værksteds adventskalender på Københavns Museums Facebookside. Besøg også Arkæologisk Værksted og kom helt tæt på de arkæologiske fund. Arkæologisk Værksted i Stormgade 20 (på hjørnet af Stormgade og H. C. Andersens Boulevard) har åbent på lørdage og søndage 12-16. Arkæologisk værksted holder dog lukket 24. og 25. december samt 1. januar. 

Se også alle museets juleaktiviteter her: Julestemning på Københavns Museum | Københavns Museum (kk.dk)

Vel mødt til julehygge og gode historier på Københavns Museum ?

Tekst og foto: Kbh. Museum