Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

holmenskirke

Rejsemagasinet Condé Nast Traveler har skrevet en stor artikel om København, der er en bedre idé end nogensinde at rejse til.

Tidsskriftet som har specialiseret sig i rejser, hylder hovedstaden og sætter fokus på den københavnske madscene, på dansk design og på arkitektur.

Byen er nu klar til at forføre rejsende på ny efter verdens coronanedlukning. En gruppe unge kokke skriver et nyt kapitel af det nynordiske madmanifest, når Noma lukker og byen liver op.

Videre roser Condé Nast Traveler hovedstaden for 'banebrydende design', som 'altid er et trækplaster'.

»Nye kvarterer er nemmere end nogensinde at udforske via Københavns cykelinfrastruktur, der er i verdensklasse, og støt voksende metrosystem, mens den længe ventede sommeråbning af Operaparken vil føje til den travle havnefront,« lyder det videre.

»Dens haver og vandrestier i 1800-tals stil vil være et perfekt modspil til glas og kalksten i Det Kongelige Danske Operahus – den slags sammenstilling, der gør den danske hovedstad så unik.«

De københavnske havne får også roser med på vejen:

»Københavnerne bruger deres havnefront, som mange byborgere bruger deres parker. På Copenhot, Nordhavn, der er et populært weekend-tilholdssted, nipper gæster til vin mellem sauna-sessioner og nyder panoramaudsigten over havet fra spabade i træ,« lyder det:

»Udvikling ved vandet Krøyers Plads omfatter en træterrasse, hvor besøgende ofte slapper af eller nogle gange hopper i havet. Rammerne, med udsigt over Nyhavns farverige huse, er uovertruffen.«

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug