Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

bjarke ingels

Arkitekten der stod for Amager Skibakke og forbrænding går videre til udlandet med nye projekter, selvom der stadig er problemer med skianlægget og en økonomisk sag.

Arkitekten Bjarke Ingels kan ikke rigtig få nok, han skal nu i lommerne på det uhyggelige Saudi-Arabiske diktatur, og skovle penge op, og det skal ske ved et storstilet projekt i et landområde, hvor over 20.000 mennesker nu skal fordrives fra deres landområde.

Der er stor kritik fra mange  menneskerettighedsorganisa-tioner, når en virksomhed eller en arkitekt er en del af et sådant byggeprojekt, så giver de også legitimitet til et projekt, der rent faktisk tvangsflytter en befolkning. 

At være med til at bygge og arbejde for Saudi-Arabien, der har det meget svært ved at overholde menneskerettigheder og overholde ordentlige arbejdsforhold for bygningsarbejdere og ansatte, må være en dårlig cocktail for en dansk top ar-kitekt.

At kritisere Saudi-Arabien er for simpelt mener Bjarke Ingels, vi får jo lavet en dejlig by med bypladser, huse, skoler og of-fentlige byrum til de nye mennesker kan flytte ind i.

Og så er den oprindelige befolkning jo også sendt væk.

Tekst: Connie Christensen - Foto-sammensætning: Henrik Ploug