Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

rockwol1

ROCKWOOL I PROBLEMER OG AKTIERNE FALDER

Rockwool-koncernen, som før krigen i Ukraine var et af Danmarks flagskibe i forretningslivet og velanset på de bonede gulve, møder nu voldsom kritik.

Der har siden krigens start og indførslen af fælles vestlige sanktioner mod Rusland været pres på de danske virk-somheder, der havde selskaber i Rusland.

Det forventedes, at de forlod Rusland. De fleste har, mere eller mindre godvilligt, lukket ned i Rusland, men ikke Rockwool. Ydermere er det nu kommet frem, at Rockwool skal

undersøges for at have brudt EU's sanktioner mod Rusland og oven i købet for at have brudt reglerne om ”dual use”, der omhandler produktion af produkter, der kan bruges til både civile og militære formål.

 rockwol2 ny

Rockwool er tilsyneladende tonedøve over for omgivelsernes forventning om, at et dansk selskab ikke bør arbejde i Rusland p.t. I november 2022 demonstrede en mindre flok ukrainere og danskere ved Rockwools hovedsæde i Hedehusene for at opfordre Rockwool til at trække sig ud af Rusland. Demonstrationen var støttet af den ukrainske ambassade i Danmark, hvilket fik Rockwool til at beklage sig til udenrigsministeriet.

Nu viser det sig måske tilmed, at Rockwools produkter anvendes i russisk krigsførelse i Ukraine. Mistanken har allerede fået Rockwools aktier til at falde betydeligt. Det haster vist for Rockwool med at få rettet op på sit image.

TEKST: CONNIE CHRISTENSEN - FOTO: HENRIK PLOUG