Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

kastruplufth

Det vælter ind i Danmark med narko og det er utrolige mængder, det er personer fra både bande- og rockermiljøet, ligesom også en række tidligere narkodømte er i søgelyset.

En af danmarkshistoriens største narkosager er nu kommet for retten.

Det sker i Københavns Byret, hvor en 41-årig mand er tiltalt for at have organiseret indsmugling af samlet 235 kilo kokain gennem lufthavnen i Kastrup i to omgange.

Først 110 kilo i januar 2020 og halvanden måned senere yderligere 125 kilo. Begge gange klokken 07 om morgenen. Han nægtede sig skyldig.

De 235 kilo kokain vil i det kriminelle miljø repræsentere en værdi på godt 70 millioner kroner – endda før kokainen bliver delt op i mindre portioner og solgt til brugerne til en betydelig højere pris.

For nylig kunne politiet i samme sag anholde en 50-årig mand, som politiet mener optrådte som praktisk hjælper med at få sportstaskerne uden om toldkontrollen i Kastrup.

kastrup nako ny

Han var ansat i bagagehåndteringen i lufthavnen på gerningstidspunkterne, og takket være et foto af sportstaskerne med kokain, som smuglerne havde sendt krypteret til hinanden, kunne politiet efterforske sig frem til, hvornår det direkte fly fra Den Dominikanske Republik præcist var landet i København.

Det var bl.a fransk politi, der satte dansk politi på sporet af narkotransporten, fransk politi har tidligere flere gange sendt oplysninger til Danmark.

TEKST: CONNIE CHRISTENSEN - FOTO: HENRIK PLOUG