Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

corona lab

Laboratoriet i Wouing.

En rapport fra det amerikanske forsknings-
ministerium handler om, hvad der kan have ført til udbruddet af corona – og det får verden til at spærre øjnene op.

I rapporten fremgår det nemlig, at coronavirusset ikke opstod naturligt, men at den er menneskeskabt og nok fra et laboratorium.

Ministeriet vurderer i deres rapport, at coronavirusset stammer fra et læk fra et kinesisk laboratorium, man er dog ikke helt sikre.

Andre mener, at virusset stammer fra dyr, og det er også det Kina ønsker at der siges.

Offentliggørelsen af rapporten kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem USA og Kina er meget anspændt efter blandt andet nedskydningen af en kinesisk luftballon over amerikansk territorie.

Generelt er den kinesiske storby Wuhan blevet anset for at være stedet, hvor coronapandemien begyndte i 2019.

Flere har stillet spørgsmålet, om virusset kom fra dyr på et marked i byen, eller om det eventuelt stammede fra et laboratorie.

I den amerikanske kongres hvor der er kommet flere republikanere, der er skeptiske overfor Kina, kan der komme nogle hårde krav om flere undersøgelser i Kina, men problemet er, at Kina ikke vil tillade undersøgelser på nogle af de flere steder, der bør undersøges.

Det er afgørende at finde ud af, hvordan virusset opstod, så verden kan lære af det, men politisk er oprindelsen heller ikke uden betydning.

Epidemien har kostet næsten 7 millioner livet – hvem har ansvaret, det er jo nok Kina-har de vidst det og gemt sig bag en maske.

Og det kostede Danmark over 400 miliarder.

TEKST: CONNIE CHRISTENSEN - FOTO: HENRIK PLOUG