TIVOLIHALLENS RØGEDE LAKS
En god røget laks fortjener tilbehør, der er ”lidt, men godt”, så laksens fine smag ikke overdøves. Som her i Tivolihallens indbydende anretning er laksen serveret i generøse skiver på surbrød med smør og salat under, toppet med frisk røræg og grønt, f.eks. en kvist dild og lidt klippet purløg. Frisk, enkelt og meget lækkert!
Tivolihallen i Vester Voldgade 91 er måske den ældste af Københavns frokostrestauranter. Bygningen opførtes 1790-91 for en hofkonditor, der havde forretning her til 1807. Tivolihallen har altid haft en særlig stil: et meget fint interiør med hvide duge på bordene og nobel betjening.
Den stil har nuværende ejer Helle Vogt videreført og forfinet. En nænsom restaurering har bragt Tivolihallens interiør frelst ind i de moderne tider og skabt smukke, indbydende lokaler. Indbydende er netop også det ord, man kan sætte på spise-kortet: Her er alle de kendte, elskede retter, fremstillet fra grunden af de bedste råvarer og uden at fravige princippet om den højeste kvalitet.
TEKST: CONNIE CHRISTENSEN - FOTO: HENRIK PLOUG