n kort cykler mkort

Nye cykelkort til Jylland, Fyn og Bornholm

Nordisk Korthandel, Scanmaps, kan her i sommer 2022 præsentere 4 helt nye, dugfriske og opdaterede cykelkort til cykelferien i Danmark. De 4 opdaterede cykelkort byder på ajourførte informationer om alt lige franationale og regionale cykelruter, indkøbsmuligheder på cykelferien og cykelreparatører, til cykelvenlige vejkirker – dem findes der over 400 af rundt om i Danmark.

Cykelkort med sans for detaljen

Nordisk Korthandel producerer selv sine cykelkort helt fra bunden. Derfor lægges der vægt på, at detaljerne og informationerne er i orden – målrettet både erfarne og nye cykelturister i Danmark. Cykelkortene giver naturligvis et overblik over de forskellige kategorier af cykelruter, der går på kryds og tværs gennem det danske landskab.

cykelister juli22 1

Det inkluderer både europæiske, nationale, regionale og lokale cykelruter – og vejeudstyret med cykelstier. Som cykelturist er information om indkøbsmuligheder, uden for de store byer, og cykelsmede også yderst relevant, og derfor inkluderet på kortene. Det samme gælder overnatningsmuligheder på fx lejrpladser og teltpladser. Cykler kan tages med på alle togstrækninger og færger i Danmark. På kortene er der er særlig afsnit med Informationer, og henvisning til relevante website for cyklister.

n kort cykel

Nyheder og nye detaljer på cykelkortene blandt nyhederne på de nye 2022 udgaver af cykelkortene kan du glæde dig over, at du på det opdaterede cykelkort over Fyn, nu kan finde den nye Herregårdsrute, der er en ny tematiseret cykelrute langs kysten af Fyn og fortsætter på Ærø og Langeland. Den snor sig rundt i det fynske landskab forbi en slotte og herregårde.

Cykelkortet over Bornholm er blevet suppleret med udvalgte vandreruter på Bornholm. Kortet over Bornholm er med et målestoksforhold på 1:50.000 så detaljeret, at der har været plads til at komme med de 5 vigtigste vandreruter på Bornholm – Både hvis man har lyst til at stille cyklen, og begive sig ud i landskabet til fods, eller tage den smukke kystrute rundt med støvler på.
På alle de nye cykelkort er der også blevet plads til flere bykort, end der har været hidtil. Også på bykortene er de forskellige cykelruter ind gennem byerne naturligvis markeret.

n kort cykelk kirsten

Cykelvenlige vejkirker med opladning. Begrebet vejkirke dækker over en kirke, som er kulturhistorisk interessant og nemt tilgængelig for vejfarende som fx cykelturister. Vejkirker er normalt åbne i dagtimerne, og mange af vejkirkerne kategoriseres endda som cykelvenlige, fx p.g.a. ekstra faciliteter til cykelturister. Det kan være i form af bænke og borde, toiletter, mulighed for at tanke frisk drikkevand og måske få pumpet cyklen.Der findes 438 vejkirker rundt om i Danmark. Men her i 2022 er der dukket en særlig kategori af vejkirker op på cykelkortene: Cykelvenlige vejkirker med mulighed for opladning – hvis din cykelferie foregår på en elcykel. Der findes 50 cykelvenlige vejkirker med opladning rundt om i Danmark.Genopladning af elcykler kræver nemlig lidt ekstra power i stikkontakten, og det kan 50 danske vejkirker nu altså hjælpe med. Disse vejkirker med mulighed for opladning har fået deres eget symbol på de nyeste udgaver af Nordisk Korthandel, Scanmaps cykelkort.

8 cykelkort over Danmark til cykelturisten Nordisk Korthandel, Scanmaps, serie af cykelkort over Danmark består af i alt 8 forskellige cykelkort, der inddeler Danmark i 8 forskellige områder: Nordlige Jylland (2022), Vestlige Jylland (2022), Østlige Jylland (2020), Sydlige Jylland (2021), Fyn, med Langeland og Ærø (2022), Nordlige Sjælland (2021), Sydlige Sjælland (2021).

7 af de 8 cykelkort er i målestoksforholdet 1:100.000, mens cykelkortet over Bornholm er i 1:50.000 (2022).
Nordisk Korthandel har igen her i 2022 fået konsulentbistand af Jens Erik Larsen fra Foreningen Frie Fugle til at opdatere og ajourføre cykelkortene.
Cykelkortene kan købe i Nordisk Korthandels butik, lige ved Vesterport Station i København, på Nordisk Korthandels webshop www.scanmaps.dk og hos landet boghandlere.
For yderligere information, kontakt:

Kirsten Marie Ludvig, direktør
Nordisk Korthandel, Scanmaps
Ved Vesterport 4
1612 København V
Telefon: +45 33 38 26 38
E-mail: kirsten@ scanmaps.dk
Website: www.scanmaps.dk