GODT SMØRREBRØD I HUSMANNS VINSTUE
Gode traditioner tåler fornyelse en gang imellem. Et af Husmanns flagskibe, kogt, lun oksebryst med flødepeberrod, har således fået selskab af en tomat- og løgkompot, som med sin sødme passer perfekt til den skarpe peberrod.
Den gode kompot er nem at tilberede:
Tomater skæres i små stykker og svitses af i en gryde, så det meste af væden fordamper. Løg i småstykker kommes i og det hele simrer, til det er mørt, må gerne næsten brænde på, så det får en karamelliseret smag. Så lidt chili i.
Oksebrystet småkoger i en gryde 1,5 – 2 timer, efter størrelse. Ved servering skæres tynde skiver, der anrettes pænt på rugbrød. Friskrevet peberrod blandes med fløde og kommes på, dertil afkølet tomat- og løgkompot.
Her pynter Charlotte retten.
En meget populær klassiker i fornyet udgave. Og det smager bare godt!
Charlotte og Janet i køkkenet.