urmag arth feb22

Kostbare mekaniske ure har for længst fundet vej til håndleddet hos rigtig mange - og trenden brede sig.

Urmagerne i Dr. Tværgade Arthur Elley melder om stigende salg af mekaniske ure, og det har også stimuleret interessen for ét af Danmarks mindste håndværksfag. Landets eneste urmager-uddannelse, ZBC i Ringsted, melder nemlig om rekordtilmelding på studiet.

Urmageren i Dr. Tværgade har mange spændende ure på hylderne, udover de fine antikke ure er der også et stort udvalg i armbåndsure af meget fine mærker (Rolex, Omega m.fl.)

ZBC i Ringsted tilbyder et fire års studie i finmekanik. Interessen for faget er så stor, at der ligefrem meldes om ventelister.

- Tiden står aldrig stille i urmagerbranchen. De mekaniske ure skal jo serviceres og det er her, vi kommer ind i billedet, siger Arthur Elley, og glæder sig over at de unge finder vej til urmager-studiet.

Urmageruddannelsen er en erhvervsuddannelse, hvor du veksler mellem skole og praktik.

Arthur Elley uddanner elever på sine værksteder når eleverne er hos ham i praktik.

Urmagerfaget er et af Danmarks mindste håndværksfag. Jobmulighederne er lovende efter endt uddannelse og hvert år får en del af de nyuddannede urmagere job hos de store urfabrikanter i enten Tyskland eller Schweiz eller på servicecentre i USA.