Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

urmag arth feb22

Kostbare mekaniske ure har for længst fundet vej til håndleddet hos rigtig mange - og trenden brede sig.

Urmagerne i Dr. Tværgade Arthur Elley melder om stigende salg af mekaniske ure, og det har også stimuleret interessen for ét af Danmarks mindste håndværksfag. Landets eneste urmager-uddannelse, ZBC i Ringsted, melder nemlig om rekordtilmelding på studiet.

Urmageren i Dr. Tværgade har mange spændende ure på hylderne, udover de fine antikke ure er der også et stort udvalg i armbåndsure af meget fine mærker (Rolex, Omega m.fl.)

ZBC i Ringsted tilbyder et fire års studie i finmekanik. Interessen for faget er så stor, at der ligefrem meldes om ventelister.

- Tiden står aldrig stille i urmagerbranchen. De mekaniske ure skal jo serviceres og det er her, vi kommer ind i billedet, siger Arthur Elley, og glæder sig over at de unge finder vej til urmager-studiet.

Urmageruddannelsen er en erhvervsuddannelse, hvor du veksler mellem skole og praktik.

Arthur Elley uddanner elever på sine værksteder når eleverne er hos ham i praktik.

Urmagerfaget er et af Danmarks mindste håndværksfag. Jobmulighederne er lovende efter endt uddannelse og hvert år får en del af de nyuddannede urmagere job hos de store urfabrikanter i enten Tyskland eller Schweiz eller på servicecentre i USA.