n kort vandre

Det er in at være ude
Hos Nordisk Korthandel,scanmaps i København oplever de en stor efterspørgsel på cykel- og vandrekort. – Vi kan virkelig mærke, at vores kunder vil have naturoplevelser, siger indehaver af Nordisk Korthandel Kirsten Marie Ludvig
Af Jakob Rohde-Brøndum
Åben himmel, frisk luft og store naturoplevelser. Danskerne vil ud i naturen efter et år med pandemi og nedlukning. Det mærker de især hos Nordisk Korthandel,scanmaps i København, hvor efterspørgslen på især cykel- og vandrekort er steget.

”Vi kan mærke, at danskerne virkelig har et stort behov for komme ud. Udlandsrejserne til efteråret og næste år bliver planlagt i god tid, mens sommerferien i år for rigtig manges vedkommende bliver holdt herhjemme med fokus på især cykelferier, Sidste år lagde vi puslespil, nu vil vi ud i naturen,” fortæller indehaver af Nordisk Korthandel,scanmaps Kirsten Marie Ludvig.

n kort cykel
Rutekort med seværdigheder
Hos Nordisk Korthandel,scanmaps er der både kort til cykel- og vandreture over hele Danmark. I 2008 udkom det første cykelkort over Danmark i 1:500.000 med nationale og regionale cykelruter. Og siden har Nordisk Korthandel samlet udgivet otte cykelkort, som dækker hele landet.
Kortene viser ruter og alle relevante informationer langs ruterne, så det både kan bruges som vejviser og inspiration til en spændende ferie. Og alle cykelkort bliver trykt på miljøvenligt papir og er waterproof.
”Det kan fx være oplysninger om seværdigheder på vejen, telt- og campingpladser, link til shelter-pladser og cykelvenlige kirker, som åbner dørene, så man kan benytte toilettet eller oplade sin mobil. I det hele taget beskrivelser af alt, man har brug for på en cykelferie i Danmark,” siger Kirsten Marie Ludvig.
Kirsten tilføjer, at vandrekortene dækker over nogle af de smukkeste områder i Danmark .
”Vi har bl.a. vandrekort over Mols Bjerge og Nationalpark Thy samt bøger med ruter ved offentlige parkeringspladser, så man let kan køre til vandreruten, og så har vi også udviklet et program, som gør det muligt at vælge et område og navngive kortet. De topografiske kort, som vi kalder DitKort, er meget populært, hvis man fx har sommerhus og gerne vil have et kort til væggen, som kan vise alle veje og vandrestier i området, og man kan selv vælge, om årstallet skal være 1842 eller 2021 for samme område,” fortæller Kirsten Marie Ludvig.
Legendarisk korthandel
Nordisk Korthandel,scanmaps Ved Vesterport 4 er en institution i København. Butikken, som tidligere lå i Studiestræde har i snart 63 år leveret kort til alle formål og over hele verden. Det startede med de velkendte kort i skoleklasserne, men i dag leverer Nordisk Korthandel,scanmaps kort og guidebøger til stort set alle typer rejser.
”I 1980’erne var det interrail, og i 1990 ville vi hellere rejse på egen hånd. Hele vores området har jo gennemgået en rivende udvikling, og vi har fulgt med relevante kort og bøger og tilbyder naturligvis både kort digitalt og analogt. Vi plejer at sige, at vi har hele verden i én butik,” siger Kirsten Marie Ludvig.
Nordisk Korthandel,scanmaps producerer stadig selv skolekort samt store kort til bl.a. indretning af private hjem. Kortene holdes løbende opdaterede med de nyeste ændringer i verdenssituationen. De kan både fås som plakatkort, selvoprullende, transportabel, laminerede og mange andre muligheder så de passer lige til dit behov. Hvis du står og skal bruge et kort med helt specielle mål eller helt specielt udseende
”Vi har tre store printere, så vi kan selv lave vores kort og kan naturligvis også lave kort efter individuelle ønsker,” siger Kirsten Marie Ludvig.
Ud over kort på landjorden har Nordisk Korthandel,scanmaps også 65 søkort over farvande i Danmark, som både kan bruges til sejlads og som dekorative kort.
Læs mere om Nordisk Korthandel kort og bøger på deres website www.scanmaps.dk.