Husmanns Vinstue serverer sild
Jeanette Rosendal, der er køkkenchef på Husmanns, tilbereder af og til en variant af dansk, klassisk husmandskost: sild og kartofler. Dog serveres kartoffelsilden, som retten kaldes på Husmanns, her i en luksusudgave, der ligger langt fra den fattige husmands formåen. Man skal i øvrigt ikke forveksle navnet Husmann med betegnelsen husmand; grundlæggeren af Husmanns Vinstue hed Ernst Karl Husmann, og han åbnede i 1888 en skænkestue, hvor kunder kunne sidde og smage et glas af den importerede vin.
Siden 1950’erne har Husmanns Vinstue primært været frokostrestaurant med fokus på det klassiske, danske smørrebrød. Familien Frost har drevet Husmanns siden 1995.
Jeanette i køkkenet.
Tilbage til silden: Kartoffelsild består af en kartoffelsalat tilberedt af lige dele mayonnaise og creme fraiche rørt op med friske krydderurter (dild, purløg, lidt persille, revet peberrod) og kolde, kogte kartofler i skiver. Kartoffelsalaten anrettes med Husmanns kryddersild.
Det salte og lidt skarpe fra silden og den bløde, cremede kartoffelsalat går op i en højere enhed, i særdeleshed sammen med en øl og en snaps!