Nemt i varmen – blåmuslinger på grillen
Når vi holder ferie i sydens varme eller bare nyder at være ude og tage afslappet på madlavningen, er grillen ofte et foretrukkent valg. At lave maden udendørs giver i sig selv en stemning af ferie og solrige dage, hvor en lun aften fint indledes med madlavning i haven, på terrassen eller på altanen.
Det er her, muslingerne kommer ind. For de kan sagtens tilberedes, uden at man skal stå med hovedet over en varm gryde inde i køkkenet.
Man tager et kg blåmuslinger og skyller dem godt i 2-3 hold koldt vand. Før sidste skyl fjernes det værste skæg. De muslinger, der ikke lukker sig, smides væk. Læg muslingerne på en staniolbakke, der er nem at sætte på grillristen, når grillen er godt varm. Nu kan de to dressinger røres sammen: 1 dl creme fraiche røres med hakket dild, lidt citronsaft og friskkværnet peber, spar ikke på dilden. 1 dl creme fraiche blandes med en håndfuld kapers og en teskefuld dijonsennep.
Muslingerne er færdige efter 10-15 minutter i den varme grill med låg på, de muslinger, der ikke er åbne, kasseres. Og så er der serveret: Muslingerne dyppes i dressing, dryppes måske med lidt citron, og spises med et godt brød til, og den kølige, tørre hvidvin eller rosé, der absolut hører til sommerens glæder.
Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug