husm morbr slut ny

Tekst: Connie Christensen - Foto:Henrik Ploug

Mørbrad med champignons à la crème serveres med sprøde baconskiver og en tomatbåd.

Husmanns Vinstue kan føre sin historie tilbage til 1888, hvor Ernst Karl Husmann åbnede en vinforretning. I 1894 kom der skænkestue og servering af fast føde til, dog kun sild og rullepølse. Spisekortet blev siden udvidet, og siden 1950’erne har Husmanns Vinstue tilbudt den gode, klassiske frokost. Og det bliver man ved med, ligesom interiøret – hvoraf meget er oprindeligt – ikke skifter stil. Det glidende generationsskifte til Johnni Frost er nu gennemført, men det betyder ikke, at noget skal laves om i den gamle, traditionsrige frokost-restaurant. Husmanns skal forblive som Husmanns er, siger Johnni, som selv har arbejdet i Husmanns i mere end 20 år.

husm johnni

Der er fokus på helhedsoplevelsen hos os, og vi går hele tiden og ser, hvad vi kan gøre bedre uden at ændre på det gamle koncept. Men det skal altsammen gøres nænsomt, så det ikke bliver rigtigt synligt. Folk skal stadig føle, at de kommer ned i en tidslomme her. Har man været her som barn og spist et stykke mad med sin bedstefar, skal man kunne få den samme oplevelse igen. Man skal vide, at når man kommer på Husmanns, kan man få, hvad man plejer at få.

husm jeannet charl

I køkkenet forbereder Charlotte og Jeanette en af de gode klassiske frokostretter: Mørbradbøf med champignons à la crème. Tilberedningen er enkel: To pænt store bøffer krydres med salt og peber og steges 3-4 minutter på hver side, så tages de fra og holdes varme. Friske champignons i skiver kommes på panden, piskefløde tilsættes og simrer med i nogle minutter, indtil det er kogt lidt ind. De to bøffer anrettes på et stk. toast med salatblad og champignonsovsen hældes over.

Skivede champignons ristes af på en pande og overhældes med (fed!) piskefløde. Det hele simrer godt nogle minutter, indtil fløden er kogt noget ind og blevet til en lækker sovs. Smages eventuelt til med salt og peber.

husm pande morb

Mørbradbøfferne steges 2-3 minutter på hver side på en varm pande med smør.

husm morbrod ravare

De enkle ingredienser: En flot mørbrad, friske champignons, fed piskefløde og toast.

Ernst Karl Husmann åbnede en skænkestue her i 1888