Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

tiv h tunge

Tekst: Connie Christensen - Foto:Henrik Ploug

SPRÆNGT OKSEBRYST I TIVOLIHALLEN

En af Tivolihallens klassiske frokostanretninger er sprængt oksebryst med peberrod. Oksebrystet, der først er sprængt, dvs. har ligget køligt et døgns tid med et drys af salt og sukker, og derefter har simret 2-3 timer med en krydderbuket og urter efter smag, bliver mørt som smør og får smag af urterne. En hjemmelavet pickles passer særligt godt hertil.

Et par skiver oksebryst anrettes på et salatblad og pyntes med pickles, høvlet peberrod og kryddergrønt. Hertil rugbrød, smør og en god øl til at slukke tørsten.