Tekst:Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug
Tivolihallens gode flæskesteg er en dejlig juleret.
Flæskestegen - frokostbordets klassiker over dem alle – skal bare være god. Mørt og saftigt kød og flæskesvære, der er sprøde. Så bliver det ikke bedre. For at komme dertil må man begynde med det væsentligste – også Tivolihallens faste udgangspunkt: den gode råvare.
Sørg for at vælge et stykke kvalitetskød med svære, der er skåret ned til kødet, men ikke ned i kødet. Vælg gerne ribbensteg, den bliver ikke tør, selvom den steger længe.
Her er et forslag til tilberedning:
Gnid stegen med groft salt og vær sikker på, at saltet kommer godt ned mellem sværene. Ovnen varmes op til 200 grader, en bradepande med vand placeres i bunden af ovnen, stegen ovenpå, anbragt på en rist. Her steger den så ca. 1 time og 40 minutter, måske lidt mere, sværene skal være sprøde. Den tages ud af ovnen og hviler 20-30 minutter.
Til frokost serverer Tivolihallen ribbensteg i skiver med hjemmelavet rødkål og agurkesalat, og rugbrød til.
Helle og Diana byder velkommen til deres gæster.
Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug