n kort cykelk kirsten

Nordisk Korthandel har netop udgivet en ny, opdateret serie detaljerede cykelkort af høj kvalitet. Hele Danmark dækkes af 8 kort. Kortene er baseret på aktuelle data og er fremstillet, så de kan tåle en cykeltur, i slidstærkt og vandfast materiale. Formatet er praktisk i lille størrelse, så det passer i cykeltasken, men kan foldes ud til et stort kort.

Kortene har alle skiltede ruter i Danmark med, både nationale, regionale og lokale cykelruter, i alt 297 ruter. Hertil kommer en mængde cyklistvenlige oplysninger om bl.a. overnatningsmuligheder, færgeruter, medtagning af cyklen i tog m.m.

n kort cykelkort 1

Endvidere de informative ikoner på kortet:

- dagligvarebutik uden for en større by

- turistbureau

- national seværdighed

-UNESCOs verdensarv

- cykelvenlig vejkirke

- cykelsmed

- badestrand

- campingplads

- hotel/kro

- rasteplads

- vandrerhjem

- teltpladser

Eksempelvis foreslår kortet over Nordlige Sjælland, som også omfatter København, følgende rute: Tag Supercykelstien til Farum og så rute 31 til Hillerød, hvor man cykler ind igennem Frederiksborg Slot på rute 32 mod Tisvildeleje eller rute 33 til Gilleleje. På lokalbanerne er der gratis cykeltransport, hvilket gør det ekstra fleksibelt at komme rundt. Kortet over Nordlige Sjælland byder også på den populære Fjordsti (rute 40) omkring Roskilde Fjord og Isefjorden med hyggelige færgeture undervejs. Kortet går endda så langt sydpå, at man har det meste af Sjælland med, herunder Skjoldungernes land og Stevns med Stevns Klint.

Kortene koster 125 kroner stk. og fås hos boghandlere og turistbureauer og naturligvis i Nordisk Korthandel i Studiestræde.