Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug
HUSMANNS ÆBLEKAGE
En af de bedste danske desserter – æblekagen. Den smager dejligt, ikke kun efterår og vinter. Og så er den tilmed nem at tilberede.
Man skal bruge følgende til 6 personer:
2 dl rasp
2 dl kokosmel
50 g smør
2 dl piskefløde
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Kog frugten til mos, der evt. smages til med sukker. Lad den afkøle. Rist rasp, kokosmel, smør og sukker gyldent på en pande og lad det afkøle.
Pisk fløden stiv.
Se anretningen på billederne.
I et smukt glas kommes et lag æblemos.
Så følger et lag rasp, fortsæt til glasset er fuldt.
Endelig kommes et par skefulde flødeskum på, og der afsluttes med ribsgelé.
Charlotte, Jhnni (indehaver af Husmann's Vinstue) og Jeannette