Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug
TIVOLIHALLENS DELIKATE KARRYSILD
Sildefileter anrettet med hjemmerørt karrydressing, hakket rødløg, smilende æg og frisk grønt er Tivolihallens fine bud på den efterhånden traditionelle sildevariant – karrysilden.
Karrysilden er - trods sit eksotiske krydderi – blevet en ærkedansk frokostret. Den er et frisk pust i den traditionelle, danske frokost, der måske kan blive lidt fed. Den kan tilberedes på utallige måder,
hvad enten man er til mayonnaise, fløde, creme fraiche, æbler i tern, blegselleri, løg m.m. Uanset hvilken variant, man vælger, er den afgørende ingrediens blandingskrydderiet karry, der har sin oprindelse i Indien. Karry er sammensat af mange ingredienser, bl.a. allehånde, safran, kardemomme, kanel, anis, nellike og gurkemeje. Den kloge kogekone Madam Mangor nævner krydderiet i sin kogebog fra 1837, og anvendelsen af karry til sild løftede silden ud af dens kedelige status som hverdagsmad – måske endda fattigmandskost - og ind på det festlige frokostbord. Lad den bare blive der!
Tivolihallens klassiske interiør blev renoveret for et par år siden. Med nænsom hånd er den gamle stil bevaret og ført ind i moderne tid med lydisoleret loft, nyt gulv, hyggelige lamper og antikke fund, der pynter i vindueskarmene.