Dyrlægens Natmad – i Tivolihallens loyale og hjemmelavede version
Det populære stykke smørrebrød, Dyrlægens Natmad, er ganske rigtigt opfundet af en københavnsk dyrlæge, bosat på Frederiksberg. Vi skal tilbage til 1920'erne, hvor dyrlæge Sigurd Kejlgaard hver dag kørte i sin jumbe ind til Frederiksholms Kanal, til Forsvarets Materielgård.
Her i de lave, gule bygninger var politiets heste opstaldet, og Kejlgaard havde opsynet med både dem og hestene i De Kongelige Stalde på den anden side af kanalen, i Christiansborgs stalde.
Når dyrlægen var færdig med dagens dont, kørte han hjemad, ad Åboulevarden, hvor Oscar Davidsen havde sin smørrebrødsrestaurant. Her bestilte dyrlægen sit selvkomponerede stykke smørrebrød: et stykke rugbrød smurt med fedt, derpå leverpostej, salt kød og sky. Og mon ikke han også har trængt til en øl til at skylle det salte ned med, inden turen gik hjem til privaten.
Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug