Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug
Husmanns rødbedesild – godt i efterårskulden.
Rødbedesilden anrettes med rugbrød, dild, ekstra hakkede rødbeder, kapersbær og hårdkogt æg. Og husk lige snapsen til!
Til denne dejlige sildeanretning skal bruges:
Råvarer:
Til rødbedesild, 4 personer, beregnes:
2 rødbeder, der koges, afkøles, skrælles og skæres i tern
2 æbler, skæres i tern med skræl
4 fileter af marineret sild, men andre sild kan bruges, efter smag
Ca. 1 dl. Mayonnaise
Sød eddikelage
Sildefileter lægges til afdrypning i et klæde i god tid inden brug. Tørres godt af.
Rødbedesalaten, som sildene skal lægges i, røres således:
De hakkede rødbeder blandes i dressingen, der røres af mayonnaise, der iblandes en kogt, sød lage, hvor rødbederne har ligget og syltet et døgns tid. Ikke for meget lage, dressingen skal være ret fast. Tilsættes salt og peber efter smag. Lagen laves af eddike, der koges op med sukker, nelliker, allehånde, peber, løg. Det hele lægges sammen i et fad: sild i hele fileter, dressing, sild, dressing, afslut med dressing. Dressinglaget skal være rimeligt tykt, ca. 2-3 cm. Skal stå i køleskab i hvert fald et døgns tid for at trække smag.
Lis Frost står som oftest for køkkenet.
Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug