h danielsen sep19

H. Danielsen sølv og porcelæn i Hyskenstræde er nu glad for at åbne for kunderne igen efter den meget hårde nedlukning, som regeringen tvang alle butikker til.
Sølv er, og har altid været, et fantastisk materiale.

Synet af metallet kan fylde en med stor glæde. Når det tager sig bedst ud kan det ligefrem virke dragende. Igennem tiderne har metallet været anvendt til sølvtøj, sølvsmykker og kunstgenstande fra oldtid til Georg Jensen.

Fascinationen af sølv er dog indimellem ensbetydende med, at vi begår nogle fejlkøb: Ting, der skinner, er ikke nødvendigvis ægte, og ting, der ikke skinner, er ikke nødvendigvis værdiløse.

Dansk sølv har opnået verdensberømmelse især i kraft af Georg Jensen sølv. Men den danske sølvhistorie kan føres langt tilbage.

Måske skyldes noget af interessen for sølv, at det er et ædelmetal, og det repræsenterer i den forstand noget uforgængeligt.

h dan skilt

Sølv for samlere hos H. Danielsens Eftf. i Hyskenstræde 6

 Interessen for smukt, gammelt sølv er stor både herhjemme og i udlandet. Der er generelt i dag en tendens til, at det giver en ekstra værdi til en ting, man erhverver sig, hvis der følger en historie med. Indehaver og ekspert i sølvtøj Jens Kronquist har mange historier at fortælle om de fint forarbejdedegenstande, der trænges om pladsen i den hyggelige butik i Hyskenstræde, hvor man ud over sølvkorpus også finder gamle smykker og porcelæn.

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug