Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug
Husmanns Vinstue i Larsbjørnsstræde har siden grundlæggelsen i 1888 lagt stue til meget; Stræderne har tidligere fortalt lidt om historien.
Vi er gået i køkkenet hos Jeannette Rosendahl, som har været på Husmanns i en del år. Vi søger lidt inspiration til en efterårsfrokost.
En af Husmanns gode, hjemmelavede klassikere er rullepølsen, som i efterårsmånederne og især i julemåneden ligger højt på listen over frokostfavoritter.
Først skal man til sin slagter og købe et slag, af gris selvfølgelig. I slaget kommes sort peber, hawaimix og husblas, så holder pølsen pænt sammen, når den skæres i skiver. Slaget rulles tæt sammen, ombindes med køkkensnor og står i husets egen fond og simrer i nogle timer. Når den er kogt mør, tages den op og lægges i en presse på køl til næste dag, så kan den skæres i skiver.
Rullepølsen er en favorit blandt de klassiske frokostretter, og når den er hjemmelavet som her, bliver det ikke bedre. Den serveres skåret i pæne skiver, på rugbrød med fedt. Dertil sky og løgringe. En snaps og en øl gør sig perfekt hertil.
Jeannette i arbejdet