HUSMANN's SERVERER
Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug
Husmanns Vinstue i Larsbjørnsstræde har siden grundlæggelsen i 1888 lagt stue til meget; Stræderne har tidligere fortalt lidt om historien.
I dag er vi gået i køkkenet hos Jeannette Rosendahl, som har været på Husmanns i 4½ år. Vi søger lidt inspiration til en efterårsfrokost.
Og i denne tid, hvor haverne bugner af æbler, er Husmanns æble- og peberrodssild et godt bud til weekendfrokosten. Den er meget let og velsmagende og får redaktionens helhjertede anbefaling. Måske skal man øve sig lidt med dressingen derhjemme, så den får den balance mellem det skarpe fra peberroden og det søde/syrlige fra æblerne, som hver enkelt nu foretrækker.
Sådan laves den: En hel marineret sild lægges i en dressing af maoynnaise, lidt creme fraiche, revet æble, revet peberrod, lidt sød lage, salt og peber. Silden trækker heri i to dage. Ved servering pyntes med friskrevet peberrod, æblebåde og løgringe. Rugbrød til.
En anden af Husmanns gode, hjemmelavede klassikere er rullepølsen, som i efterårsmånederne og især i julemåneden ligger højt på listen over frokostfavoritter.
Først skal man til sin slagter og købe et slag, af gris selvfølgelig. I slaget kommes sort peber, hawaimix og husblas. Det bindes sammen med køkkensnor og står i husets egen fond og simrer i nogle timer. Når den er kogt mør, tages den op og lægges i en presse på køl til næste dag, så kan den skæres i skiver.