Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

Det spændende akvarium “Den Blå Planet” er et besøg værd her i det tidlige forår, hvor der ind imellem kan komme en regnvejrsdag, så kan man få en stor oplevelse blandt de spændende store akvarier. Snart seks år er nu gået siden åbningen, og Den Blå Planet har haft nogle fine år med stor succes. Efter det første år havde 1,4 millioner gæster besøgt akvariet.
 
den blaa plan luftfoto
Arkitektonisk er Den Blå Planet meget fantastisk.

dreng sild

En spændende sildeformation beundres nysgerrigt.

Man kan tilmelde sig en eksklusiv guidet rundvisning(60 kr) i Den Blå Planets forunderlige dyb. Den viser dig steder, hvor kun dyrepasserne kommer. Se gangene, hvorfra akvarierne bliver passet, og tankene, hvor fiskene lever, inden de kommer i udstillingen. Oplev det enorme pumpe- og filtersystem, der sørger for at fisk og havdyr får ilt og rent vand – og mange flere forunderlige ting.
Forudbestilling nødvendig.

10-15% af gæsterne er svenskere. Det kan godt mærkes, at når svenskerne har ferie, er der faktisk lige så travlt som når det er dansk ferie. Placeringen tæt på Øresundsbroen er god, og Den Blå Planet arbejder også meget på at markedsføre sig på det svenske marked.

folk akvarie

Koralrevet er meget populært hos børnene.

Glæd dig til at opleve en udstilling, som viser koralrevenes forunderlige skønhed, sårbarhed og betydning for havet.

Særudstillingen, der henvender sig til både børn og voksne, bruger de nyeste tekniske og interaktive løsninger for at gøre akvarieoplevelsen helt særlig: Hjælp f.eks. koralrevsfiskene med at gemme sig for hajen, der pludselig dukker op og sørg for, at pudsefisken får renset sine koralrevskollegaer for parasitter. Begge dele foregår i digitale installationer på gulv og væg. Oplev også revets mange arter i levende live. Og ikke mindst: Bliv klogere på, hvordan du selv kan hjælpe verdens truede koralrev og vær med til at give en bleg koral dens smukke farver igen. 

Nedenunder og i kælderen ligger sandfiltre og proteinskummere, som renser vandet. Der bruges en del vand fra Øresund, som bliver renset, justeret for saltindhold og tempereret, så det har den rigtige temperatur på ca. 24 grader. Vandet kan recirkuleres en gang i timen. Hele maskineriet er leveret fra et australsk firma, AAT, som har ekspertisen i disse anlæg, de bygger akvarier rundt om i hele verden. Alle de komplicerede tegninger er hængt op på væggen i kælderen for at illustrere, hvordan vandet løber rundt i systemet.

stribe fisk ny

 Akvariet byder på tyvetusinde forskellige fisk.

Den Blå Planet har også en skoletjeneste, hvor ca. 40.000 børn har været på besøg i årets løb. Her kan de fange fisk, lave akvarier eller deltage i tematiserede undervisningsforløb. Skolerne booker sig ind, men underviserne er Den Blå Planets egne, 5 fuldtidsansatte og en del deltidsansatte, som underviser i forskellige forløb, lige fra børnehaveklasserne til de store gymnasieklasser. Øresund indgår også i undervisningsforløbet, børnene kan trække vod og tage dyrene med op i undervisningslokalet. 

En dyrlæge er ansat fast til at føre tilsyn med alle dyrene og behandle, når det er nødvendigt.

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug