Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

stegtsild
Foto: Henrik Ploug
Husmanns Vinstue i Larsbjørnsstræde blev grundlagt i 1888 som vinstue, men har i mange år haft sin nuværende status som frokostrestaurant.
Blandt de københavnske frokostrestauranter rager Husmanns Vinstue op i særklasse. Ikke fysisk, for restauranten ligger i kælderen i Larsbjørnsstræde

2, og her har den ligget siden 1907, hvor Ernst Carl Husmann havde flyttet sit vinhandlerfirma fra 1888 til Larsbjørnsstræde.

Interiøret har kun gennem- gået få forandringer siden, den seneste skånsomme opdatering var i 1948. 

Husmanns har dels det faste repertoire i den gode, danske frokost, dels tilbud efter sæson og udvalg, som annonceres på tavlen i det hyggelige lokale.

En ret, der ofte er på tavlen hos Husmanns, er den fyldte sild. Drueagurker, løg, persille og kapers hakkes fint og blandes med sennep til en masse, der kommes inden i den ferske sild, som steges i smør på panden.


personalet husmansJohnni(indehaver), Jeanette, Lis Frost og John.

Den fyldte sild pyntes med løg, tomat og kapers og dryppes med en krydderurtlage af eddike, der koges op med sukker, peber, laurbærblade, nelliker, allehånde og løg. Lagen skal simre i flere timer.

Ingredienser til sild:

Alt det, der hører til fyldte sild, er samlet her: drueagurker, løg, persille, kapers og sennep.
Tekst: Connie Christensen