En økologisk praktiker ude på Christiania har fundet på en rigtig god idé. Niels Worsøe, der oprindelig arbejdede med spændende radiomontager på DR, har i mange år boet på Christiania og også her oplevet den stigende ligegyldighed over for det at holde området rent og pænt. Fristaden har typisk omkring 10.000 turister på en sommerdag, og det kan mærkes hvad angår henkastet affald!

I mange år har Christiania haft de samme kedelige metalstativer med låg, rummende en plast- eller papirpose, men det har alt for ofte ikke været opfordring nok til at få folk til at vise almindelig anstændighed ved, at de deponerer deres skrald i de dertil indrettede.

Niels Worsøe fik så en rigtig god idé: Da man i fristaden lige fra starten har sat en ære i at genbruge materialer, fx. store jernrør til kakkelovne, så kunne man da også genbruge tomme olietønder til sjove papir- og affaldskurve. Som tænkt, så gjort. I løbet af det seneste halve år er der rundt omkring anbragt rigtig mange farvestrålende fhv. olietønder, med opsplittet overdel og påmalede glade farver.

Niels forklarer, at succésen er hjemme, folk bliver glade over at se dem og roser initiativet, blandt andet fordi de ser meget venligere ud end de tidligere eloxerede metalstativer. Og så kan de nye kurvelignende affaldstønder give associationer til et basketballnet, hvilket vækker sportsfølelsen hos mange især mænd  -  det er også dem, der sviner mest  -  så nu kan de lege sportsudøvere og prøve at få affaldskuglen til at ramme 'nettet'. Med andre ord: Er man skrap nok til at ramme i første kast?

At den fhv. olietønde så samtidigt genbruger den indvendige sorte plastspand, købt for 10 kr. på et byggemarked og med hul i bunden, så regnvandet kan løbe ud,  frem for at anvende de halvdyre store plast- eller papirposer, det sparer også både ressourcer og økonomi.