galsch juli23 1

Så er vi tilbage på pinden efter en velfortjent sommerferie (når vi nu selv skal sige det ?).Vi havde nemlig et ret (ja, måske lidt for) travlt forår med ombygning og byggerod, kæmpe Thisted-udstilling, koncerter, beslaglæggelse af Skamstøtten i Hongkong og officiel Kinesisk fordømmelse af vores Berlin-udstilling, og så sendte vi Skamstøtte-litografi-bannere til udstilling i 18 lande.

Efteråret er allerede startet hårdt ud med en mulig Kinesisk/Hongkong’sk arrestordre på Galschiøthvilket vil være et uhørt skridt i autoritær retning i Hongkong. Vi har bedt Hongkongs myndigheder bekræfte dette, men har endnu ikke fået svar. Sagen er allerede sat på spidsen efter at Hongkongs politi arresterede en Kinesisk statsborger og bl.a. anklagede hende for at være i besiddelse af en Skamstøtte-litografi i hendes eget hjem.


Spørgsmålet er derfor om Hongkong i realiteten har indført Kinakritisk kunst-censur, hvilket kan vise sig ret problematisk da Asiens største frie kunstmarked netop ligger i Hongkong. 

galts stamstotte


I oktober er Galschiøt inviteret til Taiwan og så er vores dygtige Mexicanske maler Ray Morales på besøg i tre måneder, hvor han vil lave en række nye malerier og holde udstilling på galleriet.

Desuden byder efteråret på en del aktiviteter på Galleri Galschiøt:

  • Indtil den 26. august kan du se udstillingen med Galschiøt-værker i Thisted, som over sommeren har trukket mange besøgende fra hele landet og også udlandet.

  • Den 21.-25. august finder det næste støbekursus sted. Der stadig nogle pladser ledige, og ellers er der andre støbekurser året rundt.

  • Den 8. september kan man opleve Bob Dylan Jamboree hvor 8 trubadurer og Dylan-fortolkere på skift spiller 2 sange. Konceptet ligner "Artist-in-the-Round": De fortæller om det første møde med Dylan, hans indflydelse og om deres valg af sange. De andre 7 andre musikere spiller med på sidelinien.

  • Den 28. september viser Galschiøt rundt på gallerietArrangementet er lavet i samarbejde med AOF og er inkl. et glas vin eller to.

  • Den 25. og 26. oktober kan du opleve teaterforestillingen 'Når Kunsten Sitrer' på galleriet. Det er en tværkunstnerisk forestilling om kvindens liv i skyggen af manden og i lyset af kunsten baseret på et stykke nyskreven dramatik af den Reumert-vindende dramatiker Simone Isabel Nørgaard. 

Mange hilsner 

Galleri Galschiøts hovedskribent og de gæve gallerister

Tekst: Connie Christensen, Galschiøt - Foto: Henrik Ploug