dkt aida1

Aida var næsten udsolgt, da den spillede i Operaen i foråret. Nu er Verdis ikoniske opera tilbage med en lang række af de internationale sangere, der væltede salen til premieren i sæson 2022/2023, hvor flere anmeldere lod stjernerne regne over opsætningen.

Aida er indbegrebet af italiensk opera, og den rummer nogle af Verdis mest elskede melodier og overvældende kormusik. Operaen med den berømte triumfmarch er et storslået og samtidig intimt værk om kærlighed i krigens skygge.

I instruktøren Annabel Ardens tolkning af Aida er den dramatiske skæbnefortælling om krig og kærlighed ført op i nutiden og gjort relevant for os i en verden i forandring.  Arden sætter fokus på den personlige historie om den tilfangetagne Aida, der forelsker sig i sin fjende, mens hun lider i fangenskab som et af krigens mange utilsigtede ofre.

”Aidas store problem er valget mellem hendes land eller hendes elskede, der er leder af hæren. Den mand, der er udvalgt til at ødelægge hendes folk og hendes land, er også den mand, hun er forelsket i,” fortæller Annabel Arden.

dkt aida2

Paolo Carignani, Det Kongelige Kapels 1. gæstedirigent, er ekspert inden for den italienske operatradition. I sæson 2022/2023 dirigerede han Aida både i Operaen i København og på The Metropolitan Opera i New York, så de mange musikalske højdepunkter i Verdis opera som Triumfmarchen og arierne O patria mia og Celeste Aida er i de bedste hænder.

Aida synges på italiensk med danske overtekster.

Aida | Repremiere, Operaens Store Scene | 20/8 – 15/9 2023

Tekst og foto: DKT