niko k sep23 1

Velkendte værker og ikonisk kornmark på Nikolaj Plads 
Kunstnernes København byder også på mere klassiske værker som Jesper Rasmussens fotos af udvalgte ikoniske steder som Astoria Hotel, Amalienborg, Havneholmen og Laksegade - eller FOS og Kenneth Balfelts vandpost, skulpturelt udført som et fadølsanlæg til Mændenes Hjem på Istedgade. På den måde er det udstillingens intention at vise genkendelige såvel som nye sider af byen for københavnerne og for byens mange besøgende. 

Udenfor på Nikolaj Plads genopføres desuden Peter Bonnéns ikoniske værk Kornmark på Nikolaj Plads, der stammer fra 1975. En gylden kornmark midt i byen skal få os til at tale om både fortiden og fremtiden for den jord, vi færdes på, dyrker og kæmper om. Genopførelsen sker i samarbejde med Golden Days, der i år har tilføjet ’på landet’ til festivalens tematiske titel.

niko k sep23 2
Udstillingen 
Kunstnernes København finder sted i anledning af World Capital of Architecture og kan opleves i Nikolaj Kunsthal fra d. 8. september 2023 til 21. januar 2024. Der er fernisering torsdag d. 7. september kl. 16:00-20:00 med øl fra Depanneur, taler og musik af dj Mads Axelsen.

Udstillingen præsenterer værker af følgende kunstnere: 
A Kassen, Asmund Havsteen-Mikkelsen, Astrup & Bordorff, Ana Pavlović & Vladimir Tomić, Christian Schmidt-Rasmussen, Hesselholdt & Mejlvang, Jesper Rasmussen, Julie Boserup, Kaspar Bonnén, Kenneth Balfelt & FOS, Molly Haslund, Peter Bonnén, Sahar Jamili, Skjold Rambow (billede herunder), Superflex og Uffe Isolotto.  

Kort om Nikolaj Kunsthal  
Nikolaj Kunsthal præsenterer især dansk samtidskunst i unikke historiske omgivelser midt i København. Kunsthallen er beliggende i den gamle Sankt Nikolaj Kirke, der kan dateres tilbage til 1200-tallet. Den smukke arkitektur indgår i samspil med skiftende udstillinger, senest af bl.a. Radar Contemporary, Ditte Ejlerskov og Nikoline Liv Andersen. Nikolaj Kunsthal har sit fokus på Københavns samtidskunstscene og er optaget af kunstmøder på tværs af genrer, medier og formater. Kunsthallen præsenterer også løbende koncerter, performances, omvisninger, middage, talks og ikke mindst udstillingsrummet Platform, der kom til i februar 2022.

Tekst og foto:Nikolaj Kunsthal