dkt born april23

Foto: Camilla Winther

Det Kongelige Teaters populære børneunivers ’Frede Stærs Postyrium på hjul’ drager igen ud i landet. Se hvilke byer, vi besøger her.

Nysgerrige børn kan igen prøve kræfter med teatertrylleriets verden, når Det Kongelige Teaters rullende børneunivers, Frede Stærs Postyrium på hjul, triller rundt i landet og løfter scenetæppet for alt det forunderlige og sjove, som teatret kan.

Det er som at vikle sig ind i et eventyr, når børnene får lov at lege teater med alverdens skøre rekvisitter, vilde kostumer, flotte instrumenter og deres helt egen fantasi. I Frede Stærs Postyrium på hjul er der plads til drømmene – både de store og de små. Og ungerne kan optræde med dem på en rigtig scene.

Som noget nyt kan man også møde Frede Stær og hans teaterfuglevenner, der tager de mindste teatergængere i hånden i deres møde med Det Kongelige Teater. Frede Stær er kongelig altfuglimand og højt-humør-leverandør, og han står klar til at vise sit elskede teater frem og al den magi og glimmer, man ikke kan undgå at få i hovedet.

Turnéplan for 2023

København: 17. april – 22. april

Frederikshavn: 25. april – 29. april

Aalborg: 2. maj – 6. maj

Holstebro: 9. maj – 13. maj

Esbjerg: 16. maj – 20. maj

Kolding: 24. maj – 28. maj

Middelfart: 31. maj – 3. juni

Herning: 6. juni – 10. juni

Skive: 12. juni – 16. juni

Viborg: 18. juni – 21. juni

Aarhus: 25. august - 3. sept.

Randers: 6. sept. - 11. sept.

Rønne: 15. sept. - 19. sept.

Nexø: 21. sept. - 23. sept.

Høje Taastrup: 27. sept. – 30. sept.

Frederikssund: 3. okt. – 7.okt.

”Sidste års Postyrium-turné var en kæmpe succes, hvor vi sammen med en masse glade børn, og dygtige lokale kulturaktører, boltrede os i festlige og sjove oplevelser på vores mobile teaterlegeplads, der er blevet taget overvældende godt imod landet over. Nu glæder vi os til at rulle ud på nye teatereventyr, så mange flere børn kan begive sig ind i scenekunstens verden gennem præcis den leg, de vælger.” Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater.  

Frede Stærs Postyrium på hjul er gratis og henvender sig til børn i alderen 4-12 år, deres forældre, skolelærere og pædagoger. Turnéen kunne første gang opleves i efteråret 2021 i udvalgte byer. Siden september 2021 og frem til september 2022 har 29.645 besøgende lagt vejen forbi teaterlegepladsen. 20.645 af dem var i 2022. 
Frede Stærs Postyrium på hjul er en del af Det Kongelige Teaters børnestrategi, som fokuserer på, at teatret over de kommende år vil udvikle mere indhold til børn og unge.