dkt traviat1

Foto: Miklos Szabo

En af Det Kongelige Teaters største publikumsfavoritter er tilbage.
Verdis mest populære opera La traviata har repremiere i Operaen med nye sangere på rollelisten og en internationalt anerkendt specialist i italiensk opera på dirigentpodiet.
La traviataer indbegrebet af italiensk opera og indeholder alt, hvad man forbinder med opera.

-idenskab, tragedie, smukke arier og duetter og storslåede korpassager. Det udødelige mesterværk, der er en af de mest opførte operaer i verden, rammer altid lige i hjertet og bevæger og begejstrer både garvede og helt nye operagængere. Nu er den tilbage i Operaen i David Radoks enkle og elegante opsætning.

Titelrollen som den dødeligt syge kurtisane Violetta, der kun kortvarigt når at opleve lykken, synges i denne sæson alternerende af den karismatiske 2017 Singer of the World-vinder Anush Hovhannisyan, og Den Kongelige Operas Reumert-prisbelønnede sopran Gisela Stille.

Hendes elskede Alfredo, som hun må forlade, fordi hendes fortid som kurtisane kan sætte Alfredos søsters kommende ægteskab over styr, synges alternerende af tenorerne Matteo LippiGert Henning-Jensen og Jacob Skov Andersen. Rollen som Alfredos far Giorgio Germont, der ser familiens sociale position truet af Alfredos forhold til Violetta, deles mellem Palle Knudsen og David Kempster.

dkt traviat2

La traviata dirigeres af Det Kongelige Kapels 1. gæstedirigent, Paolo Carignani, der er specialist i italiensk opera. Carignani dirigerer lige nu Verdis Aida på The Met i New York, hvor han debuterede med netop La traviata i 2008. Carignani alternerer på dirigentpodiet med den italienske dirigent Sesto Quatrini, der debuterer på Det Kongelige Teater, og som i de kommende sæsoner også debuterer på førende operahuse som Royal Opera House i London og Opernhaus Zürich. 

Dirigent: Sesto Quatrini/Paolo Carignani
Instruktør: David Radok
Scenograf: Lars-Åke Thessman
Kostumedesign: Ann-Mari Anttila
Lysdesign: Hans-Åke Sjöquist

La traviata spiller i Operaen 10/1 – 3/6 2023.

Foto: Miklos Szabo