n kort sep22

Nordisk Korthandel har stort udsalg her først i januar, der er mange rejsekort og rejsebøger til brug for de kommende rejseoplevelser og ture rundt i landet.


Nye vægkort over Jylland, Fyn og Sjælland 

Nordisk Korthandel har netop lanceret en hel ny serie af vægkort, hvor vi zoomer ind, på udvalgte regioner af Danmark – tilsat lige så mange detaljer, som de fleste vejkort i bogformat. Men disse nye regionskort over Danmark er altså velegnet beregnet til at blive ophængt på væggen til dekoration og som praktisk redskab til at få et hurtigt og detaljeret overblik over den danske geografi og færdselsforhold. 

Dermed kan du nu få et vægkort over din foretrukne region af Danmark – hvad enten det Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland inkl. Fyn og øerne eller Sjælland inkl. Lolland-Falster, Møn og Bornholm. 

4 nye regionskort over Danmark 

Vores nye danske kortserie med vægkort inddeler Danmark i 4 forskellige regioner: Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland og Fyn samt Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm. 

n kort sep22 2

Målestoksforholdet på alle 4 kort er 1:250.000, hvilket giver et detaljeret overblik over alle motorveje, hovedveje og biveje, byer, jernbaner inkl. stationer, færgeruter, lufthavne og forskellige landskabstyper som fx skove, plantager, enge, klitter og mere almindeligt åbent land med marker og landbrugsdrift.

Kortene indeholder også information om andre landskabelige detaljer som fx kirker, slotte og herregårde, fyrtårne, vindmøller, større vandløb og åer samt længere naturstier på fx nedlagte jernbaner. 

Der er tænkt på detaljen 

Der er naturligvis kælet for detaljerne på de nye regionskort. Således er kortudsnittet over Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm valgt med omhu, så færgeruten mellem Sjællands Odde og Aarhus lige akkurat kan ”nå i havn” i Aarhus. 

Det samme gælder, hvis man hellere vil tage færgen mellem Rødby og Puttgarden: Så kan man også lige akkurat ”nå i havn” på den tyske side på regionskortet over Sjælland. 

De 4 nye vægkort over dels Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland og Fyn samt Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm måler alle 94 cm i højden og 84 cm i bredden og er udstyret med signaturforklaring på både dansk, engelsk og tysk. 

Nyt specialkort over Jylland 

Hvis du bor vest for Storebælt og gerne vil have hele Jylland og Fyn samlet på et vægkort, kan det ønske nu også opfyldes. Vi har nemlig også lanceret et helt nyt vægkort, kun over Jylland og Fyn, hvor Danmark øst for Storebælt er udeladt. 

Det kræver i sagens natur lidt ekstra vægplads i højden at få plads til det nye vægkort over Jylland, som måler 154 cm i højden, mens bredden kun er 84 cm. Dermed kan der være mulighed for at få plads til det nye vægkort over Jylland på steder, hvor andre kort og plakater måske ikke kan hænge.

København, August 2022 

Nye udgaver af de velkendte Danmarkskort 

n kort sep22 3

Foruden de 5 nye danske regionskort har vi også opdateret vores velkendte Danmarkskort som vægkort, der kan fås i tre forskellige udgaver som vægkort, afhængig af det valgte målestoksforhold. 

Her er det mest detaljerede kort vores store Danmarkskort i målestoksforholdet 1:225.000, der som vægkort måler 168 cm i højden og 149 cm i bredden. Men vi har også vægkort over Danmark, der kræver knapt så meget vægplads, fx vores vægkort over Danmark i 1:325.000 eller alternativt vores vægkort over Danmark i målestoksforholdet 1:500.000. 

De nye vægkort over Danmark – enten som regionskort eller over hele Danmark – kan bestilles i Nordisk Korthandels butik lige ved Vesterport Station i København eller online på Nordisk Korthandels webshop på www.scanmaps.dk 

De fem nye regionskort kan findes på vores webshop med følgende links:

https://www.scanmaps.dk/0000147 - Nordjylland 

https://www.scanmaps.dk/0000148 - Midtjylland 

https://www.scanmaps.dk/0000149 - Sønderjylland & Fyn 

https://www.scanmaps.dk/0000150 - Sjælland, Lolland, Falster & Bornholm 

https://www.scanmaps.dk/0000151 - Jylland & Fyn 

De tre Danmarkskort i deres nyeste udgave findes på følgende links: 

https://www.scanmaps.dk/0000153

https://www.scanmaps.dk/0000154

https://www.scanmaps.dk/0000163

For yderligere information, kontakt: 

Kirsten Marie Ludvig, direktør Nordisk Korthandel, Scanmaps Ved Vesterport 4 1612 København V 

Telefon: +45 33 38 26 38 E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Website: www.scanmaps.dk

Tekst: Connie Christensen og Nordisk Korthandel - Foto: Henrik Ploug