dkt sep22 1

Katja Kabanova – et af det 20. århundredes største operamesterværker

Dramatisk operaklassiker om forbudt kærlighed, drømmen om frihed og konsekvenserne af livets svære valg.

Janáčeks dramatiske og mesterlige operaklassiker om Katja Kabanovas desperate kamp for frihed i et klaustrofobisk miljø med kvælende familierelationer kan for første gang opleves på Det Kongelige Teater.

Katja Kabanova er et passioneret, musikalsk portræt af en af ​​operaverdenens mest fascinerende kvinder. Katja længes efter frihed og kærlighed i sit ægteskab med den svage Tichon og den dominerende svigermor i det snæversynede lillebysamfund, og Katjas længsler drager hende ind i en affære, der får fatale konsekvenser.

Den internationalt efterspurgte instruktør Damiano Michieletto, der skabte succesopsætningen af Puccinis Il trittico på Det Kongelige Teater, har iscenesat Janáčeks stærke fortælling, og han tager os med ind i Katjas sind, ind i en verden af ​​modstridende ønsker og pligter, virkelighed og fantasi.           

”For mig er kernen i historien Katjas kamp for frihed – hun forsøger at overleve og blive fri af det bur, der er symbolet på hendes familie. Janáčeks atmosfæremættede musik har en særlig teatralsk kraft, der virkelig får den dramatiske spænding frem i karakteren Katja,” fortæller Damiano Michieletto.

dkt sep22 2

Janáčeks musik til operaen væver tjekkiske folkemelodier ind i det kraftfulde partitur, der skaber fascinerende lydbilleder og voldsomme natureffekter.

"Musikken til Katja Kabanova er overvældende stærk, fuld af følelser og af kærlighed og desperation. Hvordan kan man elske og leve i et lukket samfund? Dette spørgsmål mangler stadig at blive besvaret, og for hver generation skal der findes et nyt svar,” fortæller forestillingens dirigent Michael Boder.

Titelpartiet som Katja synges af Den Kongelige Operas Reumertbelønnede sopran Gisela Stille, der kan føje endnu en af operahistoriens største kvinderoller til sit repertoire.

 

Katja Kabanova spiller på Gamle Scene fra 18. september – 15. oktober 2022
Læs mere om forestillingenHER

Katja Kabanova synges på tjekkisk med danske overtekster.
Katja Kabanova er et samarbejde med Glyndebourne Festival.

Iscenesættelse: Damiano Michieletto
Genopsætningsinstruktør: Eleonora Gravagnola
Dirigent: Michael Boder/Nick Fletcher
Scenografi: Paulo Fantin
Kostumedesigner: Carla Teti
Lysdesigner: Alessandro Carletti

Katja: Gisela Stille
Boris: Gert Henning-Jensen
Kabanicha: Johanne Bock
Tichon: Jens Christian Tvilum
Dikoj: Petri Lindroos
Kudrjasj: Jacob Skov Andersen
Varvara: Olga Syniakova
Kuligin: Palle Knudsen
Glasja: Ditte Errboe
Feklusja: Frida Lund-Larsen
Engel: Troels Kortegaard Ullerup

Det Kongelige Operakor
Det Kongelige Kapel