graensen2

STOP DEN CHIKANE

Grænsekontrollen mellem Tyskland og Danmark er i bedste fald til grin – dyrt grin. I værste fald, således ved egen oplevelse lørdag den 30. juli, er det ren chikane og galimatias, at bilister tvinges ind i én bane og dermed til at holde i kø i 10 km før grænseovergangen. Masser af spildt tid og CO2-udledning til ingen verdens nytte. For det er nemlig en tilsnigelse at kalde det grænseKONTROL,

når der ingen kontrol er. Bilerne passerer overgangen i én lang, endeløs række, åbenbart så sløvende for de tre personaler, at de må støtte sig til noget for ikke at falde i søvn. Ingen biler blev kontrolleret i den lange tid, vi var der.

graensen1

Grænsekontrollen blev indført som en midlertidig foranstaltning i 2016, hvor flygtninge pludselig kom gående ind i Danmark ad motorvejen. Den situation er Danmark ikke længere i, og det er på tide, at ansvarlige politikere gør noget ved sagen. Det er grotesk, at man kan passere 5 landegrænser i Europa uden problemer, for så at skulle holde 10 km i kø for at komme ind i sit hjemland. For slet ikke at tale om de store problemer, situationen skaber for de mennesker, der bor og arbejder på hver side af grænsen.

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug