den fr jun22

DANSEatelier: Triptykon III Splat
Fredag d. 10. juni kl. 20:30 - 22:00 inkl. pause
Lørdag d. 11. juni kl. 20:30 - 22:00 inkl. pause

Triptykon III Splat er bygget op af tre danseværker - Lowlands (2021), Shriller(2022) og Dora Stays (ny koreografi) - som på Den Frie er kombineret til én samlet forestilling i flere rum og scenografier. Forestillingen har to akter med en pause i midten. Publikum inviteres til at tage ophold i udvalgte rum i bygningen, så man både vil kunne opleve koreografien langt væk og helt tæt på.

Den Fries café PEGASUS holder åbent fra kl. 18 og der vil være mulighed for at få en drink efter forestillingen fra kl. 22 til 23.

Med Triptykon III Splat undersøger DANSEatelier hvad der sker, når eksisterende koreografier føres sammen og aktiveres af andre kroppe i samspil med bygningens vinkler og ekkoer. Forestillingen vil udfolde sig som en solo med syv stemmer, eller to duetter som undervejs skifter hud. Det oprindelige materiale eksploderes, sekvenser og tilstande vrides ud i fælles klagesang, irrationelle rytmer og en tung mumlen, der sitrer under overfladen.

Splat er tredje og afsluttende del af DANSEateliers trefoldede værk, Triptykon, som i sæson 2021/22 er blevet realiseret i Den Frie Udstillingsbygning i regi af TOASTER, med sideløbende gæstespil og residencies på Åbne Scene, Inkonst og Teater Momentum.

Koncept: DANSEatelier 
Koreografi & dans: Emilia Gasiorek, Olivia Rivière, Karis Zidore, Stine Frandsen, Alice Martucci og Nanna Stigsdatter 
Lyd: Karis Zidore
Scenografi: Anna Moderato og Lea Paulsen
Kostumer: Puer Parasitus
Lyd og lys-designer: David Nicolas Abad
Producent: Gry Raaby
Administration: CYRK Productions ApS
Samarbejdspartnere: Godsbanen, Aarhus, Teater Momentum, Odense, Inkonst, Malmø og Den Frie Udstillingsbygning i København