g hus jun22 1

Blomstringstid.

Med denne udstilling i Det grønlandske Hus, viser den unge fotograf, Nina Sikkersoq Kristoffersen en ny side af den fine kunstneriske udvikling, der har fundet sted oppe i rigsfællesskabets nordlige del, i de seneste år, hvor det grønlandske samfund helt naturligt har søgt større uafhængighed af os syddanskere. Talentet for fotografiets muligheder, Nina besidder, vil givet udvikle sig i årene frem, så det bliver spændende at følge, så forhåbentlig er det ikke sidste gang, hun får mulighed for at vise sin kunst, hvad Det grønlandske Hus har en stor forpligtelse til. Som altid er det en god idé at lægge turen forbi Løvstræde, hvad Københavnerpressen burde finde ud af. Den glimrede som sædvanligt ved sit fravær.

g hus jun22 fot graf

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har  fotoudstilling ”Sikkernerup Nalaa - In Bloom”, der deltager i dette års Copenhagen Photo Festival. 

Nina Sikkersoq Kristoffersen er født og opvokset i Nuuk og har siden 2014 boet i København. I 2018 blev hun færdiguddannet fra Fatamorgana Danmarks Fotografiske Billedkunstskole, hvor hun påbegyndte sit projekt med at blande fotos fra Grønland og Danmark for at prøve at sætte billeder på følelsen af at blomstre og samtidigt være splittet i sin identitet. Dette fotoprojekt har nu udmøntet sig i Ninas første solo-udstilling ”Sikkernerup Nalaa”. 

g hus jun22 mand

‘Sikkernerup Nalaa’ handler om at blomstre. Det er en rejse som forener en selv med sin oprindelse og historie. Gennem denne universelle rejse betragtes en ung blomst i blomstring, hvor skæbnestunder og opdagelser fra sit indre foreviges gennem billeder - Nina Sikkersoq. 

Ninas fotos skildrer både hendes egen udvikling som ung kvinde, men tager også et kritisk blik på det historiske skæbnefællesskab Grønland og Danmark imellem.  

Til denne udstilling er Nina gået i samarbejde med en anden nuummioq nemlig sanger og sangskriver Ida Kleist, også kendt som Zika. Hun har skrevet digte til Ninas fotografier. Idas digte opstår i det moment hun lægger øje på et af billederne fra Ninas udstilling. Ida forklarer at hendes digte opstår som en umiddelbar reaktion og refleksion på det hun ser. 

I udstillingen kan du opleve 30 værker med tilhørende digte, der både på det personlige og generelle plan fortæller en historie om at være ung grønlænder i dag. 

 

Til ferniseringen kan du nyde et glas vin og en tale fra både Nina og Ida. 

 

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10:00 - 16:00 til og med fredag den 5 / 8 2022 

Foto og tekst: Det Grønlandske Hus og Flemming Lehrmann