davis gal feb22anne

Kunstneren Annette Wier fylder 60 år den 3. februar 2022.
Davis Gallery, Bredgade 69 fejrer Annette Wiers 60-års fødselsdag med en soloudstilling, der åbner 30. april 2022.

Annette Wier er et søgende menneske i bevægelse. Et menneske, som leder efter sammenhæng, efter forandring, efter balance. Som registrerer, undres, inspireres. Som skaber små rum af pauser til fordybelse. 

Særligt begunstigede mennesker her på jorden formår at transformere deres refleksioner om til fysisk form. Annette Wier er et af dem. Hendes kunst er en svævende sindstilstand, en poetisk betragtning. En yndefuld streg med skitsens lethed. En kraftfuld manifestation. En udforskning af nye materialer og rumlige udtryk. 

Gennem sine værker stiller Annette Wier spørgsmål til sig selv og til sin omverden. Hvad rummer vores eksistens? Hvad er tilfældigheder, hvad er forandring, hvad ser og sanser vi?

I Annette Wiers soloudstillinger bærer det visuelle og det verbale hinanden frem. Kunstværkerne rummer ofte en lille skreven sekvens til eftertanke som ”Den af mig, der er mest stille, har mest at sige”. 

Hver udstilling har defineret sit eget vibrerende univers med titler som ”Glimt”, ”Foranderligheder”, ”Reflections”, ”Bevæget af vand”, ”Set gennem dine øjne”, ”Breathing Together”, ”Spire”. 

davis gal ann w maleri

For Annette Wier er frihed og bevægelse det konstante udgangspunkt: ”Jeg bevæger mig frit mellem kunsten, filosofien, videnskaben, spiritualiteten og livet som helhed for at udfordre min ambition om mangfoldighed, etik, forandring og åbenhed. Jeg har en tro på, at jo mere vi ser tingene fra forskellige vinkler, desto mere forstår og erkender vi.” 

Annette Wier svæver som en sand luftens datter i gennemsigtig lethed - og skaber udødelig kunst til glæde for alle os dødelige her på jorden. 

Annette Wier f. 1962 er uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 1986. Undervejs i uddannelsen studerede hun på École des Beaux-Arts, Clermont-Ferrand i Frankrig. Dette ophold satte gang i fascinationen af maleriet og kunsten, som herefter blev hendes vej. Siden 1980’erne har Annette Wier løbende udstillet på en række gallerier og kunstmesser samt udført adskillige udsmykningsopgaver. I de senere år har hun desuden holdt foredrag med forskere fra Niels Bohr Instituttet, deltaget i samtalesaloner og afholdt workshops for ældre. Alt sammen som en forlængelse af hendes interesse i at udforske tilværelsens sammenhænge og kunstens virkemidler.

Tekst Gallery Davis - Foto: Les Kaner